Lähtö häämöttää


Kaksi viikkoa ja kaksi päivää jäljellä kunnes on lähtö. Kyseessä on astetta pitempi reissu kuin normaalisti, sillä lähden vaihtoon 10 kuukaudeksi. Kohteenani on Uusi-Seelanti, pohjoissaari, kaupunki nimeltä Whakatane.
    
   Uudessa-Seelannissa puhutaan englantia ja maoria. Maoria ei tarvitse osata, sillä vain 4% puhuu sitä. Englannilla siis pärjää, mutta olen kuullut murteen olevan joskus vaikeasti ymmärrettävissä. Kahden ja puolen viikon päästä se sitten selviää.  Asukasluku maassa on 4,4 miljoonaa eli reilu miljoona vähemmän kuin Suomessa.  Uudessa-Seelannissa vuodenajat ovat vastakkain eli siellä on nyt kesä. On se kiva päästä täältä Suomen talvesta lämpimään :)




 Järjestö, jonka kautta lähden vaihtoon on SUN experience ja suosittelen sitä kaikille! Asiat hoituvat helposti ja apua on aina tarjolla. Järjestössä oikeasti välitetään meistä vaihto-oppilaista.
   
   Valitsin Uuden-Seelannin, koska halusin jotain erilaista kuin USA tai Kanada, minne moni lähtee. Lisäksi Uudessa-Seelannissa on lukuisasti erilaisia aktiviteetteja, joihin osallistua, siellä on lämmin, todella kaunis luonto sekä turvallista liikkua. Valitessani etsin pienempää kaupunkia, etten päädy keskelle turisteja ja ulkomaalaisia, jotta näkisin aidon Uuden-Seelannin meiningin, Whakatane sopi tähän täydellisesti(ainakin luulen näin, enhän vielä ole käynyt paikanpäällä). 

    Koulu, johon menen on nimeltään Whakatane High School. Koulu vaikuttaa todella kivalta! Se tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja ja harrastuksia sekä mielenkiintoisia oppiaineita. Tulen asumaan omakotitaloalueella lähellä kouluani. Lähellä virtaa joki ja ranta on muutaman kilometrin päässä. Kanssani tulee asumaan host-perheen äiti, hänen sukulainen ja saksalainen vaihtari sekä eläimiä. (Host-perheeseeni kuuluu myös kaksi täysikäistä tyttöä, mutta he asuvat jo omillaan.)
             

                Aiheeseen liittyvä kuva
   
   Lähdössä minua eniten jännittää lentomatka. Lennän ensimmäistä kertaa yksin ja koko prosessiin täältä Suomen kotikaupungista Whakataneen menee kaksi päivää. Matkasta saattaa tulla raskas, toivottavasti en ole ihan rättiväsynyt kun tapaan host-perheeni.

     Viimeisen kahden viikon aikana täytyy vielä saada lukion jakso taputeltua eli kokeet odottavat. Muutamia hankintoja pitää tehdä, nähdä kavereita ja viettää perheen kanssa aikaa vielä kun voi, pakkaustakaan en ole vielä aloittanut. Ahkeruus palkitaan, minulla on Uuteen-Seelantiin saapumisen jälkeen muutama päivä vapaata nauttia auringosta ja viettää aikaa host-perheen kanssa ennen kuin koulu siellä alkaa. 
   


Kommentit